Περινεοπλαστική | Οφέλη, αντενδείξεις και οδηγίες μετά την επέμβαση

Περινεοπλαστική

Η περινεοπλαστική αποτελεί τη λύση σε πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει μια γυναίκα, ιδίως μετά τον τοκετό. Η συγκεκριμένη μέθοδος προσφέρει εξαιρετικά οφέλη στη γυναίκα βοηθώντας την να ανακτήσει την εικόνα αλλά και την αισθαντικότητα της περιοχής.

 

Που βρίσκεται όμως το περίνεο στη γυναίκα;

Περίνεο ονομάζεται το λεπτό στρώμα του δέρματος που βρίσκεται ανάμεσα στην οπή του κόλπου και του πρωκτού. Σκοπός του περινέου είναι να συμβάλει στη στήριξη των αναπαραγωγικών οργάνων αλλά και των μυών του πυελικού εδάφους. Όμως η περιοχή στην οποία βρίσκεται το περίνεο συνήθως σκίζεται κατά τη διάρκεια του τοκετού για να μπορέσει να βγει έξω το έμβρυο. Εξαιτίας αυτού, το περίνεο μετά τον τοκετό χάνει τη σφριγηλότητα και την ελαστικότητά του, κάτι που έχει επιπτώσεις τόσο στην εικόνα όσο και στην ψυχολογία της γυναίκας.

 

Ποιοι παράγοντες αλλάζουν την περιοχή του περινέου;

Εκτός από τον τοκετό που είναι η συχνότερη αιτία για τη δημιουργία προβλημάτων στην περιοχή του περινέου, άλλες αιτίες είναι η μεγάλη απώλεια βάρους και ο τραυματισμός της περιοχής. Όπως και ο τοκετός, οι καταστάσεις αυτές είναι δυνατόν να βλάψουν το περίνεο και να οδηγήσουν στη χαλάρωσή του.

 

Τι είναι η περινεοπλαστική;

Η σύγχρονη Κοσμητική και Επανορθωτική Γυναικολογία, αναγνωρίζοντας τα προβλήματα που εμφανίζονται στο περίνεο μετά τον τοκετό, έχει αναπτύξει μια μέθοδο για την επιτυχή και ασφαλή αντιμετώπισή τους. Η περινεοπλαστική αποτελεί μια χειρουργική επέμβαση για την αποκατάσταση του περινέου και των εξωτερικών οργάνων του κόλπου. Στόχος της περινεοπλαστικής είναι η ενίσχυση και σύσφιξη του περινέου, η στένωση του ανοίγματος του κόλπου και παράλληλα η αποκατάσταση του χαλαρού δέρματος γύρω από τον κόλπο. Μέσω της επέμβασης αποκαθίσταται η λειτουργία της περιοχής, ενώ ταυτόχρονα βελτιώνεται η εικόνα της.

 

Ποια είναι τα οφέλη;

Όπως προαναφέρθηκε, η περινεοπλαστική έχει να προσφέρει πολλαπλά οφέλη στη γυναίκα, με κυριότερα τα εξής:

  • Λειτουργική αποκατάσταση της περιοχής (βελτίωση της σεξουαλικής ικανοποίησης και κατά συνέπεια της σεξουαλικής ζωής)
  • Αισθητική αποκατάσταση της περιοχής
  • Βελτίωση της ψυχολογίας και ανάκτηση της αυτοπεποίθησης
  • Αποκατάσταση προβλημάτων ούρησης
  • Αντιμετώπιση του προβλήματος της ακράτειας

 

Ποιες είναι οι οδηγίες μετά την επέμβαση;

Η επέμβαση της περινεοπλαστικής έχει διάρκεια από 1 έως 2 ώρες και πραγματοποιείται με τη χορήγηση τοπικής αναισθησίας και μέθης. Μετά την επέμβαση η ασθενής παραμένει στην κλινική για περίπου 2-3 ώρες, ενώ στη συνέχεια επιστρέφει στο σπίτι της. Από την επόμενη κιόλας ημέρα, η ασθενής μπορεί να επιστρέψει στην εργασία της, ενώ θα χρειαστεί να κάνει αποχή από την έντονη άσκηση για 7 ημέρες και από την κολπική διείσδυση για 20 ημέρες.

 

Ποιες είναι οι αντενδείξεις για την περινεοπλαστική;

Η περινεοπλαστική είναι σε γενικές γραμμές μια ασφαλής μέθοδος με εξαιρετικά αποτελέσματα. Παρόλα αυτά, υπάρχουν ορισμένες κατηγορίες ανθρώπων οι οποίες θα πρέπει να αποφύγουν την επέμβαση αυτή. Συγκεντρωτικά, δε μπορούν να υποβληθούν στην πλαστική περινέου γυναίκες που:

  • λαμβάνουν αντιπηκτική αγωγή
  • παρουσιάζουν διαταραχές της πήξης του αίματος
  • έχουν ενεργή λοίμωξη των γεννητικών οργάνων
  • έχουν διαβήτη
  • είναι έγκυες

 

Η κλινική Mom Μakeover στέκεται δίπλα στη γυναίκα, παρέχοντάς της σύγχρονες και ασφαλείς θεραπείες με μοναδικό στόχο την αποκατάσταση της εικόνας και της ψυχολογίας της. Επικοινωνήστε μαζί μας για να λύσουμε κάθε απορία σας σχετικά με την περινεοπλαστική και τολμήστε να κάνετε εκείνο το βήμα που θα σας ανανεώσει και θα βοηθήσει να ανακτήσετε την εικόνα της περιοχής σας όπως ήταν πριν τον τοκετό!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ

Για τις μαμάδες εκτός Αθηνών

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
info

ACCOMMODATION INFORMATION

For mothers living outside of Athens

LEARN MORE
info