Βλεφαροπλαστική - Aποκατάσταση προσώπου | Mom Makeover

ΒΛΕΦΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Τι είναι η βλεφαροπλαστική;

Η βλεφαροπλαστική είναι σήμερα μια ιδιαίτερα δημοφιλής αισθητική επέμβαση ρουτίνας που αντιμετωπίζει τα σημάδια της γήρανσης στην περιοφθαλμική περιοχή. Η βλεφαροπλαστική μας επιτρέπει τη μείωση της περίσσειας του δέρματος των βλεφάρων, την εξάλειψη των ρυτίδων και την αφαίρεση της περίσσειας του λίπους, που μπορεί να έχει συγκεντρωθεί στα άνω και κάτω βλέφαρα.

Συνοπτικά, στα οφέλη της βλεφαροπλαστικής, μπορούμε να συνοψίσουμε τα ακόλουθα:

  • Αντιμετώπιση των σημαδιών της γήρανσης, μέσω της εξάλειψης των ρυτίδων και λεπτών γραμμών γύρω από την περιοχή του ματιού
  • Βελτίωση εικόνας βλέμματος: Πιο ξεκούραστο και ζωντανό βλέμμα
  • Αντιμετώπιση χαλάρωσης
  • Εξάλειψη μαύρων κύκλων
  • Απομάκρυνση της αντιαισθητικής «σακούλας» κάτω από τα μάτια

 

Που μπορεί να εφαρμοστεί η βλεφαροπλαστική;

Ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος, είναι εφικτό να γίνει βλεφαροπλαστική στις ακόλουθες περιοχές:

Άνω βλέφαρα: Στην άνω βλεφαροπλαστική συνήθως αφαιρείται η περίσσεια δέρματος και σπανίως το ελάχιστο λίπος που περισσεύει. Η επέμβαση γίνεται συνήθως με την βοήθεια τοπικής αναισθησίας και μιας μικρής τομής που γίνεται στο άνω βλέφαρο, μέσω της οποίας αφαιρείται το πλεονάζον λίπος και δέρμα. Η διαδικασία είναι σύντομη και έτσι ο ασθενής δεν ταλαιπωρείται. Με μικρά ράμματα κλείνουμε την τομή, τα οποία αφαιρούνται από τον πλαστικό χειρουργό μερικές ημέρες αργότερα.

Κάτω βλέφαρα: Αντιθέτως, στα κάτω βλέφαρα συνήθως το  πρόβλημα είναι οι σακούλες(περίσσεια λίπους) και οι “μαύροι κύκλοι”  οπότε κατά την κάτω βλεφαροπλαστική αρχικά αφαιρείται ή ανακατανέμεται  η περίσσεια του ενδοκογχικού λίπους  και στη συνέχεια αφαιρείται η περίσσια του δέρματος. Υπάρχουν δύο ειδών τομές. Τομή εσωτερικά  του βλεφάρου, άρα χωρίς εξωτερική τομή. Αυτή η τεχνική γίνεται κυρίως σε νέα άτομα που δεν έχουν περίσσεια δέρματος. Με αυτή την τεχνική αφαιρείται ή ανακατανέμεται η περίσσεια λίπους, που είναι υπεύθυνη για τις ‘‘σακούλες’’. Η δεύτερη τεχνική περιλαμβάνει τομή ακριβώς  κάτω από τις βλεφαρίδες και στην έξω επιφάνεια του ματιού. Αυτή η τομή είναι κατάλληλη όταν χρειάζεται να αφαιρεθεί και δέρμα από το κάτω βλέφαρο. Όπως καταλαβαίνουμε, οι τομές γίνονται σε στρατηγικά σημεία, έτσι ώστε να μην είναι ορατές. Η βλεφαροπλαστική στα κάτω βλέφαρα διενεργείται συνήθως με τοπική αναισθησία ή με μέθη.  Χάρη στην τοπική αναισθησία, ο ασθενής δεν νιώθει καθόλου πόνο και αμέσως μετά την επέμβαση, μπορεί να πάει στον χώρο του να ξεκουραστεί.

Συνδυαστικά, δηλαδή και στα άνω και στα κάτω βλέφαρα:  Ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος και τις επιθυμίες του ασθενούς, μπορεί να γίνει βλεφαροπλαστική τόσο στο άνω όσο και στο κάτω βλέφαρο. Και σε αυτήν την περίπτωση, η επέμβαση μπορεί να γίνει με τοπική αναισθησία ή αν το επιθυμεί ο πελάτης, ακόμα και με γενική. Όπως είναι λογικό, η διαδικασία διαρκεί περισσότερο, περίπου 1:30 – 2 ώρες, ενώ ούτε και σε αυτήν την περίπτωση, δεν χρειάζεται να παραμείνει ο ασθενής στο νοσοκομείο. Γενικώς, πρέπει εδώ να επισημάνουμε ότι και τα τρία είδη των επεμβάσεων, πραγματοποιούνται στο ιατρείο του πλαστικού χειρουργού.

 

Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για βλεφαροπλαστική;

Η βλεφαροπλαστική είναι μια επέμβαση που γίνεται για να εξαλείψει τα σημάδια του χρόνου από την πιο «εύθραυστη» περιοχή του προσώπου, δηλαδή την περιοχή γύρω από το μάτι. Η συνηθέστερη ηλικία για αυτήν την επέμβαση, είναι περίπου κατά την ηλικία των 35 – 40 ετών. Ωστόσο, μπορεί να γίνει και σε άτομα νεαρότερης ηλικίας, τα οποία αντιμετωπίζουν πρόβλημα κληρονομικότητας.

 

Πότε θα μπορέσει να φανεί το τελικό αποτέλεσμα και πόσο θα διαρκέσει;

Λίγες ημέρες μετά την επέμβαση, όταν θα έχει υποχωρήσει το ενδεχόμενο οίδημα, θα μπορέσετε να απολαύσετε το «νέο» σας βλέμμα. Το αποτέλεσμα θα διαρκέσει πολλά χρόνια – αν όχι μόνιμα – και πάνω από όλα θα είναι φυσικό. Το πρόσωπο δείχνει και πάλι νεανικό και φρέσκο καθώς έχει εξαλειφθεί η μόνιμη έκφραση θλίψης και τα σημάδια κούρασης, ενώ το πρήξιμο, οι σακούλες των ματιών και η όραση βελτιώνονται.

 

Ποιες επιπλοκές μπορούν να υπάρξουν μετά από την βλεφαροπλαστική;

Σοβαρές επιπλοκές δεν υπάρχουν, αν ακολουθήσετε τις οδηγίες του πλαστικού χειρουργού σας. Ωστόσο, είναι πιθανό να εμφανιστούν εκχυμώσεις (μελανιές) και τοπικό οίδημα, τα οποία υποχωρούν από μόνα τους σε μερικές ημέρες.

 

Αναίμακτη ή χειρουργική βλεφαροπλαστική;

Τελευταία, γίνεται πολύ συζήτηση γύρω από τις μη επεμβατικές θεραπείες. Σαφώς και τις εμπιστευόμαστε και τις στηρίζουμε, αλλά πρέπει να κατανοήσουμε ορισμένα πράγματα.

Με την αναίμακτη βλεφαροπλαστική σίγουρα θα έχουμε μικρότερο χρόνο ανάρρωσης και μικρότερο ποσοστό επιπλοκών. Ωστόσο, δεν είναι μια κατάλληλη μέθοδος για όλους. Στα άτομα με έντονο πρόβλημα, η αναίμακτη βλεφαροπλαστική δεν θα δώσει το πολυπόθητο αποτέλεσμα. Παράλληλα, μέσω της αναίμακτης βλεφαροπλαστικής, δεν απομακρύνεται το αίτιο του προβλήματος, δηλαδή η συσσώρευση λίπους γύρω από το μάτι, γι’ αυτό άλλωστε και τα αποτελέσματα διαρκούν πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα. Σε κάθε περίπτωση, η επιλογή της μεθόδου γίνεται λαμβάνοντας υπόψη διάφορους παράγοντες και κατόπιν εκτεταμένης συζήτησης με τον ιατρό.

 

Τι θα πρέπει να προσέξουμε μετά την επέμβαση βλεφαροπλαστικής;

Η εφαρμογή κρύων επιθεμάτων στην περιοχή, θα βοηθήσει στην μείωση του οιδήματος, τις πρώτες ημέρες μετά την επέμβαση. Επίσης, είναι σημαντικό να αποφεύγεται το μακιγιάζ, ώστε να ελαχιστοποιήσουμε τον κίνδυνο μόλυνσης. Επιπλέον, θα πρέπει να απέχετε από την έντονη σωματική άσκηση και το καυτό νερό για διάστημα περίπου μιας εβδομάδας.

 

Μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες επεμβάσεις;

Ανάλογα με τις επιθυμίες του ασθενούς, σαφώς και μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες θεραπείες, όπως για παράδειγμα face lifting.

 

Η ομάδα μας αποτελείται από διακεκριμένους επιστήμονες με επικεφαλής τον Dr. Νικόλαο Ναούμ, και είναι σε θέση να σας υπόσχεται ένα άψογο λειτουργικό αποτέλεσμα, απόλυτα φυσικό. Κλείστε άμεσα το ραντεβού σας και επιτρέψτε το όνειρο ενός ξεκούραστου βλέμματος, να γίνει πραγματικότητα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΙΝ & ΜΕΤΑ

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ;