Ανόρθωση στήθους: Αποκατάσταση μετά τον τοκετό | Mom Makeover

ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΗΘΟΥΣ

Το πολύ μεγάλο στήθος στις γυναίκες, όσο περνούν τα χρόνια, γίνεται βασική αιτία εμφάνισης σημαντικών προβλημάτων. Ταυτόχρονα, όταν ένα στήθος είναι πολύ μεγάλο, με το πέρασμα των χρόνων μπορεί να βαρύνει και να επέλθει η χαλάρωση και η πτώση του. Η κατάσταση αυτή, πέραν από λειτουργικά προβλήματα, επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό και την ψυχολογία των γυναικών. Κατά συνέπεια, αναζητούν λύσεις που θα τις φέρουν πιο κοντά στην αρχική εικόνα του στήθους τους, όταν ήταν σφριγηλό και στητό. Στα προβλήματα αυτά έρχεται να δώσει οριστική λύση το Mom Makeover με την Ανόρθωση και Μείωση στήθους.

 

Ποια προβλήματα μπορεί να προκληθούν από ένα πολύ μεγάλο στήθος;

Πολλές γυναίκες με μεγάλο στήθος παραπονιούνται για πόνο στην πλάτη καθώς και για ερεθισμό του δέρματος στην κάτω πλευρά του μαστού. Ταυτόχρονα, όσον αφορά τα σουτιέν, επισημαίνουν ότι δεν τους προσφέρουν την απαραίτητη στήριξη. Αντιθέτως, τους προκαλούν ένα αίσθημα πίεσης, ακόμη και μελανιές στο σημείο του ώμου. Το πιο σοβαρό πρόβλημα όμως, είναι ότι σε κάποιες περιπτώσεις, το μεγάλο στήθος, μπορεί να προκαλέσει μέχρι και αναπνευστικά προβλήματα.

 

Ανόρθωση και Μείωση στήθους: Πως λύνουν το πρόβλημα;

Η μείωση στήθους (μειωτική μαστών) είναι μία χειρουργική επέμβαση που περιλαμβάνει την αφαίρεση του υπερβολικού μαζικού αδένα καθώς και του λίπους του μαστού και του δέρματος. Ουσιαστικά, επιτυγχάνει τη διόρθωση της χαλάρωσης του δέρματος και του όγκου του μαστού, αλλά και την επανατοποθέτηση της θηλής και του μαζικού αδένα στη σωστή θέση. Μέσω της επέμβασης αυτής, βελτιώνονται συνολικά οι αναλογίες του στήθους, το οποίο γίνεται συμμετρικό με το υπόλοιπο σώμα. Ως αποτέλεσμα, η μείωση του μεγέθους του μαστού, προσφέρει μεγάλη ανακούφιση από τα συμπτώματα, ενώ παράλληλα επιτυγχάνεται και η τόνωση της αυτοπεποίθησης της γυναίκας.

 

Η ανόρθωση στήθους (μαστοπηξία), έχει ως στόχο τη βελτίωση του μεγέθους, του σχήματος αλλά και της σύστασης του γυναικείου στήθους. Η χαλάρωση και η πτώση του στήθους μπορεί να επέλθει λόγω διαφορετικών αιτιών. Οι βασικότερες από αυτές είναι η ηλικία, η αυξομείωση του βάρους, η εγκυμοσύνη, ο θηλασμός ή οι κληρονομικοί παράγοντες. Τα προβλήματα αυτά καλείται να λύσει η ανόρθωση στήθους, χάρη στην οποία το στήθος ανακτά τη χαμένη ελαστικότητα και σφριγηλότητά του.

 

Ποιες είναι οι ενδείξεις για την Ανόρθωση και Μείωση στήθους;

Οι ενδείξεις για να προχωρήσει μια γυναίκα σε αυτές τις επεμβάσεις, είναι ένα στήθος που:

 • μετά από την εγκυμοσύνη παρέμεινε αυξημένο σε διαστάσεις
 • είναι δυσανάλογο σε σχέση με το υπόλοιπο σώμα
 • εξαιτίας του βάρους του προκαλεί πόνους σε άλλα σημεία του σώματος (π.χ. στη σπονδυλική στήλη)
 • περιορίζει την καθημερινή αθλητική δραστηριότητα/ γενικότερα την καθημερινότητα
 • είναι ασύμμετρο
 • είναι βαρύ και κρεμασμένο (πεσμένο στήθος)
 • προκαλεί ερεθισμό του δέρματος στην πτύχωση στο κάτω μέρος των μαστών
 • προκαλεί οποιαδήποτε ανασφάλεια στη γυναίκα είτε λόγω του μεγέθους είτε λόγω της πτώσης του

 

Ποιες είναι οι μέθοδοι Ανόρθωσης και Μείωσης στήθους;

Στο Mom Makeover, χρησιμοποιούμε τις πιο σύγχρονες μεθόδους για την ανόρθωση και τη μείωση του στήθους:

 

Ανόρθωση στήθους

 • Ανόρθωση με νήματα: Τα νήματα COG αποτελούν μια μη επεμβατική τεχνική ανόρθωσης του στήθους. Η μέθοδος αυτή είναι εξαιρετικά αποτελεσματική, ενώ παράλληλα είναι αναίμακτη και ανώδυνη. Η εφαρμογή τους γίνεται εύκολα στο ιατρείο, χωρίς τομές, μόνο με τη χρήση τοπικής αναισθησίας. Τα νήματα είναι πλήρως απορροφήσιμα και ο αριθμός που θα χρησιμοποιηθεί εξαρτάται από την περιοχή της εφαρμογής.

 

Μείωση στήθους

 • Αντίστροφο Τ: κατά τη συγκεκριμένη μέθοδο δημιουργούνται 3 τομές, οι οποίες σχηματίζουν ένα Τ. Η μία τομή ξεκινάει από τη θηλή και καταλήγει στην πτυχή του μαστού, η δεύτερη γίνεται στην κάτω πλευρά του στήθους και η τρίτη κατά μήκος της άκρης της θηλής. Η συγκεκριμένη μέθοδος, επιλέγεται κυρίως σε περιπτώσεις ασσυμετρίας ή χαλάρωσης και έχει εξαιρετικά αποτελέσματα στον ανασχηματισμό και ταυτόχρονα στη μείωση του στήθους.
 • Κατακόρυφη μέθοδος: απευθύνεται σε εκείνες τις γυναίκες που επιθυμούν να κάνουν μία μικρή μείωση του μεγέθους του στήθους τους. Σε αυτήν τη μέθοδο πραγματοποιούνται δύο τομές, μία κάτω από τη θηλή και μία γύρω από το ισχίο. Η μέθοδος αυτή αφήνει λιγότερες ουλές, αλλά δεν είναι ιδανική για την αφαίρεση μεγάλης ποσότητας ιστού από το στήθος.

 

Η Ανόρθωση και Μείωση στήθους, είναι μια απόφαση που θα αλλάξει ριζικά την εικόνα σας και την ψυχολογία σας. Εμπιστευτείτε την εξειδικευμένη ομάδα Πλαστικών Χειρουργών, Δερματολόγων, Γυναικολόγων και Ψυχολόγων της κλινικής Mom Makeover, με επικεφαλής τον Χειρουργό Γυναικολόγο Dr. Ναούμ, προκειμένου να σας καταρτήσουν πλήρως σχετικά με τις μεθόδους που θα αναδείξουν καλύτερα το σώμα σας, ανάλογα με τις δικές σας ανάγκες.

 

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΙΝ & ΜΕΤΑ

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ;