FAQS - Mom Makeover
FAQ Image

Το «mom makeover» είναι μια σειρά θεραπειών που αποσκοπούν κυρίως στην αντιμετώπιση του φυσικού μετασχηματισμού που το σώμα υφίσταται ως αποτέλεσμα της εγκυμοσύνης και της νοσηλείας. Οι υπηρεσίες που το συνθέτουν είναι πλήρως εξατομικευμένες και επιλεγμένες σύμφωνα με τις ατομικές σας ανάγκες και τις αισθητικές ανησυχίες σας. Ανάλογα με αυτές, με το «mom makeover» μπορείτε να απολαύσετε εξαιρετικά αποτελέσματα σε πολλές περιοχές. Μετά από μια διεξοδική συζήτηση κατά την οποία ο Δρ . Ναούμ και η ομάδα του θα κατανοήσουν τις ανάγκες και στις σκέψεις σας, θα φτιάξουν μαζί σας το πιο αποτελεσματικό πλάνο θεραπειών που θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε τους αισθητικούς σας στόχους. Ανάλογα με τις υπηρεσίες που θα επιλέξετε, το «mom makeover» μπορεί να ολοκληρωθεί σε ένα ή περισσότερα στάδια. Ο Δρ . Ναούμ θα εξετάσει τις λεπτομέρειες του συγκεκριμένου προγράμματος θεραπείας σας αυτοπροσώπως, ενημερώνοντάς σας πλήρως για το τι να περιμένετε και κατά τη διάρκεια αλλά και μετά το «mom makeover».

Οι ιδανικές υποψήφιες για το «mom makeover» είναι υγιείς γυναίκες που θα μπορούν να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση και δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα που μπορεί να εμποδίσουν τη διαδικασία επούλωσης. Το «mom makeover» μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή για να διορθώσετε μερικές ή όλες τις ακόλουθες ανησυχίες:

• Χαλαρό, περίσσιο δέρμα στην κοιλιακή περιοχή
• Τεντωμένους ή διαχωρισμένους κοιλιακούς μύες
• Πλεονάζοντα αποθέματα λίπους στην κοιλιά, τα μπράτσα, τους μηρούς, τη μέση, την πλάτης ή άλλες περιοχές του σώματος
• Απώλεια όγκου ή / και σχήματος στα στήθη
• Xαλάρωση μαστών ως αποτέλεσμα της εγκυμοσύνης ή της νοσηλείας

Το χειρουργικό πλάνο θα προσαρμοστεί για να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες σας ώστε να επιτύχετε τους ατομικούς σας αισθητικούς στόχους. Σε πολλές περιπτώσεις, οι ασθενείς επιλέγουν να συμπληρώσουν το «mom makeover» τους με μη χειρουργικές ενέσιμες θεραπείες (Μυοχαλαρωτικές ενέσεις και Υαλουρονικό Οξύ). Αυτές οι θεραπείες μπορούν να συμβάλουν στη μείωση των ρυτίδων, στην αποκατάσταση του όγκου στο πρόσωπο και γενικά αναζωογονούν περιοχές του προσώπου που δείχνουν σημάδια γήρανσης και κούρασης. Ο συνδυασμός αυτός μπορεί να επιτρέψει στις νέες μαμάδες να απολαύσουν τα οφέλη της ανανέωσης της έκφρασης του προσώπου τους μέσα στις δυσκολίες της μητρότητας, με διαδικασίες πολύ γρήγορες, ανώδυνες και απόλυτα ασφαλείς.

Το ολιστικό πλάνο θεραπείας σας σε ένα «mom makeover» θα δημιουργηθεί με βάση τις περιοχές σώματος που επιδιώκετε να βελτιώσετε. Συνήθως, οι γυναίκες που επιλέγουν το «mom makeover» επιθυμούν την ολοκληρωμένη βελτίωση του περιγράμματος του σώματος τους, μια ανησυχία που μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά με μια σειρά διαδικασιών γλυπτικής σώματος. Η ιδιαίτερη προσοχή συχνά δίνεται στην κοιλιακή χώρα, καθώς αυτή η περιοχή συχνά υφίσταται τις περισσότερες αλλαγές μετά την εγκυμοσύνη:

• Χαλαρό, περίσσιο δέρμα στην κοιλιακή περιοχή
• Τεντωμένους ή διαχωρισμένους κοιλιακούς μύες
• Πλεονάζοντα αποθέματα λίπους σε διάφορες περιοχές

Κατά τη διάρκεια της συμβουλευτικής σας, ο ιατρικός σύμβουλος μας θα πραγματοποιήσει μια ανασκόπηση του ιατρικού σας ιστορικού και μιας σωματικής εξέτασης. Θα σας βοηθήσει να καθορίσετε ποιες διαδικασίες μπορούν να επιτύχουν τους στόχους σας για χειρουργική επέμβαση και το πρόγραμμα θεραπείας σας θα διαμορφωθεί με βάση τις αισθητικές σας ανησυχίες. Μόλις ολοκληρωθεί το εξατομικευμένο πλάνο σας, θα σας εξηγηθεί προσεκτικά κάθε πτυχή του «mom makeover» για εσάς και θα έχετε ένα αναλυτικό χρονοδιάγραμμα για το τί μπορείτε να περιμένετε. Η περίοδος ανάρρωσης στο «mom makeover» είναι υποκειμενική για κάθε ασθενή και θα εξαρτηθεί από τη το πλάνο θεραπειών σας καθώς και το εξατομικευμένο ρυθμό επούλωσης του σώματός σας. Θα έχετε στη διάθεσή σας και όλες τις λεπτομέρειες για τις προ-και μετεγχειρητικές οδηγίες.

Ο συνδυασμός των διαδικασιών που περιέχονται στο «Mom Makeover» γενικά επιτρέπει στις γυναίκες να ανακτήσουν την σιλουέτα που είχαν πριν από την εγκυμοσύνη τους με φυσικά αποτελέσματα και λιγότερο χρόνο από ότι θα θυσίαζαν αν οι διαδικασίες πραγματοποιούνταν ξεχωριστά.

Ένα mom makeover είναι μια επένδυση με μακροπρόθεσμα αποτελέσματα. Θέλουμε τα αποτελέσματα ενός mom makeover να διαρκέσουν όσο το δυνατόν περισσότερο. Ένας τρόπος που το κάνουμε αυτό είναι να προγραμματίζουμε χειρουργική επέμβαση αφού το σώμα της γυναίκας έχει επιστρέψει σε μια πιο ισορροπημένη κατάσταση μετά την εγκυμοσύνη και τον τοκετό. Μόνο όταν το βάρος και οι ορμόνες έχουν σταθεροποιηθεί και οι μαστοί δεν είναι πλέον πρησμένοι ή δεν περιέχουν γάλα, μπορούμε να αποφασίσουμε για την έκταση της εργασίας που πρέπει να γίνει ώστε να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μπορεί να χρειαστούν αρκετούς μήνες για το βάρος και τις ορμόνες να ρυθμιστούν μετά την εγκυμοσύνη. Στο τέλος, όμως, η αναμονή για αυτό το mom makeover θα αξίζει τον κόπο.

Οι περισσότερες νέες μαμάδες χρειάζονται μία έως δύο εβδομάδες χρόνο ανάρρωσης πριν επιστρέψουν στις κανονικές καθημερινές συνήθειές τους. Ο ακριβής χρόνος που θα χρειαστεί το σώμα σας να αναρρώσει πλήρως εξαρτάται από το μοναδικό σας ρυθμό επούλωσης του και τις διαδικασίες που συμπεριλαμβάνονται στο δικό σας πλάνο θεραπειών. Οι διαδικασίες που περιλαμβάνουν εκτεταμένη μεταφορά ιστών, όπως μια κοιλιακή ανόρθωση ή ανύψωση του μαστού, απαιτούν γενικά μεγαλύτερη περίοδο ανάρρωσης από τη λιποαναρρόφηση και άλλες λιγότερο επεμβατικές διαδικασίες. Τα ραντεβού παρακολούθησης θα προγραμματιστούν σε τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε η ιατρική ομάδα μας να ελέγχει την πρόοδό σας και να διασφαλίσει ότι η διαδικασία επούλωσης προχωράει ομαλά. Η άσκηση και η έντονη σωματική δραστηριότητα πρέπει να αποφεύγονται για τουλάχιστον ένα μήνα, ή μέχρι να σας δοθούν οδηγίες για το αντίθετο.

Το «mom makeover» δεν επηρεάζει την ικανότητά σας να γέννησετε περισσότερα παιδιά. Ωστόσο, μια άλλη εγκυμοσύνη μπορεί να μεταβάλλει τα αισθητικά αποτελέσματα, για αυτό προτείνουμε έντονα να αναβάλλετε το «mom makeover» αν σκοπεύετε να μείνετε ξανά έγκυος μέσα στα επόμενα χρόνια. Σε κάθε περίπτωση όμως, εάν προχωρήσετε σε «mom makeover» και στη συνέχεια, μείνετε έγκυος στο μέλλον, μπορούν να επαναληφθούν κάποιες θεραπείες για να επαναφέρετε το σώμα σας στην προηγούμενη, επιθυμητή, κατάσταση.

Δεδομένου ότι το «mom makeover» περιλαμβάνει πολλαπλές διαδικασίες, θα πρέπει να αναμένεται μια σχετικά μεγαλύτερη αναρρωτική περίοδος σε σύγκριση με την ανάκτηση μετά από μια μοναδική χειρουργική επέμβαση. Λίγη υπομονή θα είναι απαραίτητη καθώς προχωράτε στα διαφορετικά στάδια της ανάρρωσης, αλλά γνωρίζοντας τι να περιμένετε εκ των προτέρων μπορεί να είναι εξαιρετικά χρήσιμο καθώς ανακάμπτετε. Κατανοούμε ότι η ανάρρωση μπορεί να γίνει ακόμα πιο δύσκολη με τη μητρότητα, γι 'αυτό η ιατρική μας ομάδα συγκέντρωσε τις ακόλουθες συμβουλές για να σας βοηθήσει να προετοιμαστείτε:

• Μόλις εξέλθετε από το χειρουργείο, φροντίστε ένας δικός σας άνθρωπος να σας μεταφέρει στο σπίτι και να σας βοηθήσει για λίγες μέρες.

• Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, σχεδιάστε να έχετε βοήθεια στη φροντίδα των παιδιών καθώς και στα οικιακά σας καθήκοντα. Δεν θα μπορείτε να οδηγήσετε ή να σηκώσετε οτιδήποτε πάνω από το κεφάλι σας κατά τη διάρκεια της ανάρρωσης, οπότε αυτή η βοήθεια θα επιτρέψει στο σώμα σας να ξεκουραστεί και να αναρρώσει.

• Προμηθευτείτε τα μετεγχειρητικά φάρμακα πριν από το «mom makeover», ώστε να είστε έτοιμες για την ανάρρωσή σας πριν από τη διαδικασία. Επίσης, φροντίστε να ρωτήσετε το γιατρό σας για οποιαδήποτε φάρμακα που τυχόν πρέπει να σταματήσετε να παίρνετε πριν από τη χειρουργική επέμβαση.

• Προετοιμάστε το σπίτι σας πριν από το «mom makeover». Εάν είναι απαραίτητο, οργανώστε οποιοδήποτε καθαρισμό /οργάνωση πριν από τη χειρουργική επέμβαση. Μπορεί επίσης να βοηθήσει η προετοιμασία των γευμάτων για την εβδομάδα νωρίτερα.

Πάντα να απευθύνεστε στο εξειδικευμένο άτομο στην κλινική μας εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή ανησυχίες σχετικά με τη διαδικασία ανάρρωσης μετά από ένα «mom makeover». Κατά την επίσκεψή σας, θα σας δοθούν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τι να περιμένετε όσον αφορά το εξατομικευμένο σχέδιο θεραπείας.