Κοιλιοπλαστική | Υπηρεσίες αποκατάστασης σώματος | Mom Makeover

ΚΟΙΛΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Η κοιλιοπλαστική, είναι η επέμβαση μέσω της οποίας αφαιρείται η περίσσεια δέρματος και λίπους από τον ομφαλό και κάτω, και ταυτοχρόνως σμιλεύεται περιμετρικά ο κορμός μέσω ειδικής τεχνικής λιποαναρρόφησης, με την οποία αναδεικνύονται οι καμπύλες του σώματος και σκιαγραφούνται όλες οι μυϊκές ανατομικές δομές. Ταυτοχρόνως, ενδυναμώνονται (συρράπτονται) οι κοιλιακοί μύες έτσι ώστε μετά την επέμβαση η κοιλιά να είναι επίπεδη με σχηματισμένους τους μύες του κοιλιακού τοιχώματος. Δεν έχει σκοπό την μείωση του βάρους του σώματος και με κανένα τρόπο δεν πρέπει να θεωρείται ως τέτοια μέθοδος.

Η κλασική κοιλιοπλαστική αντιμετωπίζει το πρόβλημα σε όλο το κοιλιακό τοίχωμα, ενώ σε περιπτώσεις με μικρότερο πρόβλημα (συνήθως κάτω από τον ομφαλό) εφαρμόζεται η Mini κοιλιοπλαστική.

Οι λόγοι που οδηγούν στην κοιλιοπλαστική

  • Φυσιολογική διαδικασία της γήρανσης
  • Εγκυμοσύνη: Στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, επί εννέα μήνες το δέρμα τεντώνεται και οι κοιλιακοί μύες αδυνατίζουν. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να χαλαρώσει το δέρμα και το κοιλιακό τοίχωμα να χάσει την νεανική του μορφή.

  • Ύπαρξη παχυσαρκίας: Η απώλεια βάρους έπειτα από μεγάλο χρονικό διάστημα παχυσαρκίας ( ή περίοδο εγκυμοσύνης) έχει ως αποτέλεσμα την χαλάρωση του δέρματος και των κοιλιακών μυών – μία κατάσταση απογοητευτική έπειτα από τόση προσπάθεια για απώλεια βάρους.

Διαδικασία κοιλιοπλαστικής

Η επέμβαση της κοιλιοπλαστικής γίνεται πάντα σε νοσοκομείο και με ολική αναισθησία. Πριν από την επέμβαση, ο πλαστικός χειρουργός σχεδιάζει με τον ασθενή σε όρθια και οριζόντια θέση τις τομές. Η τομή στην κλασική κοιλιοπλαστική ( FULL TUMMY TUCK ) γίνεται χαμηλά στο ύψος του εφηβαίου σε τέτοια θέση ώστε να καλύπτεται μετεγχειρητικά από το εσώρουχο ή το μαγιό του ασθενή. Κατόπιν, το κοιλιακό τοίχωμα παρασκευάζεται και ανασηκώνεται ως το επίπεδο των κατώτερων θωρακικών πλευρών. Μέσω αυτής της τομής αφαιρείται η περίσσεια δέρματος και λίπους και επανασυράπτονται οι ορθοί κοιλιακοί μύες για να διορθωθεί η διάτασή τους και να ενισχυθεί η δύναμη του κοιλιακού τοιχώματος. Πριν τη σύγκλιση των τομών, μπορεί να γίνει και συμπληρωματική λιποαναρρόφηση στα πλάγια της κοιλιάς για καλύτερο αισθητικά αποτέλεσμα. Τελικά έχουμε ένα πιο λεπτό σώμα, με ελκυστικό περίγραμμα.

Στις πολύ μεγάλες χαλαρώσεις εκτελείτε και μια τομή γύρω από τον ομφαλό έτσι ώστε να αφαιρεθεί η περίσσεια δέρματος και λίπους πάνω από τον ομφαλό. Ο ομφαλός επανατοποθετείται στη μέση γραμμή σε νέα θέση. Η τομή της κοιλιοπλαστικής έχει πάρα πολύ καλή επούλωση και με το πέρασμα των χρόνων γίνεται ελάχιστα διακριτή.

Στη Mini κοιλιοπλαστική (ΜΙΝΙ TUMMY TUCK), η οποία εφαρμόζεται όταν η περίσσεια του δέρματος και του λίπους είναι μόνο κάτω από τον ομφαλό, η τομή είναι αισθητά μικρότερη. Η αποκατάσταση του δέρματος φτάνει ως τον ομφαλό, ο οποίος δεν μετακινείται. Αν έχει προηγηθεί “καισαρική τομή”, χρησιμοποιείται η ίδια τομή και δεν δημιουργούνται νέες ουλές στο σώμα.
Η τοποθέτηση μετεγχειρητικά ειδικών αλοιφών και φύλλων σιλικόνης εξαλείφει σε μεγάλο βαθμό τη διακριτικότητα της ουλής.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΙΝ & ΜΕΤΑ

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ;