Αιδοιοπλαστική | Αποκατάσταση ευαίσθητης περιοχής μετά τον τοκετό

ΑΙΔΟΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Τι είναι η αιδοιοπλαστική;

Η αιδοιοπλαστική αποτελεί μία από τις πιο διαδεδομένες και περιζήτητες επεμβάσεις της Επανορθωτικής Γυναικολογίας. Πρόκειται για μία επέμβαση που ως σκοπό έχει την αποκατάσταση και εξάλειψη των δυσμορφιών στα εσωτερικά χείλη του αιδοίου. Το Mom Makeover αποτελεί τον απόλυτο προορισμό για τις γυναίκες που επιθυμούν μία ολιστική αποκατάσταση στα προβλήματα της ευαίσθητης περιοχής.

Ποιες είναι οι κυριότερες ενδείξεις της επέμβασης;

Πολλές γυναίκες νιώθουν άβολα με την εμφάνιση των εσωτερικών ή/ και εξωτερικών χειλέων του αιδοίου τους. Κι αυτό επειδή μπορεί να είναι υπερμεγέθη και ασύμμετρα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η γυναίκα να αντιμετωπίζει πολλά λειτουργικά προβλήματα στην καθημερινότητά της. Μπορεί για παράδειγμα να αισθάνεται ενόχληση όταν φορά στενά παντελόνια και κολάν, όταν ασκείται ή στις σεξουαλικές της επαφές. Ιδιαίτερα στην τελευταία περίπτωση, εκτός από ενόχληση, μπορεί να αισθάνεται γενικότερα αμήχανα για την εικόνα της συγκεκριμένης περιοχής. Κάτι τέτοιο μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη σεξουαλική της έκφρασης. Κι όμως, λύση σε όλα αυτά τα προβλήματα μπορεί να δώσει η επιστήμη. Και πιο συγκεκριμένα, η Αιδοιοπλαστική:

 • «Σμιλεύει» την ιδιαίτερη περιοχή
 • Δίνει ένα τέλος στις ανατομικές δυσμορφίες
 • Επαναφέρει την «χαμένη» αυτοπεποίθηση της γυναίκας

Η αιδοιοπλαστική είναι η επέμβαση που «σμιλεύει» την ιδιαίτερη αυτή περιοχή, που είναι άμεσα συνυφασμένη με τη σεξουαλικότητά της. Επαναφέρει γρήγορα και εύκολα τα χείλη στο φυσιολογικό τους μέγεθος, απαλλάσσοντας τη γυναίκα από τις άβολες καταστάσεις που περιγράφονται πιο πάνω.

Ποιες είναι οι συχνότερες δυσμορφίες της γεννητικής περιοχής;

Η αιδοιοπλαστική απευθύνεται κυρίως σε γυναίκες που παρουσιάζουν δυσμορφίες στη γεννητική περιοχή λόγω:

 • κληρονομικότητας,
 • ορμονικών διαταραχών,
 • ενός δύσκολου φυσιολογικού τοκετού.

Ορισμένες από τις δυσμορφίες που μπορούν να αντιμετωπιστούν με την επέμβαση της αιδοιοπλαστικής αποτελούν:

 • τα μικρά, μεγάλα ή χαλαρά χείλη του αιδοίου,
 • η υπερτροφία ή/και ασυμμετρία κλειτορίδας,
 • η διεύρυνση και χαλάρωση του κόλπου μετά τον τοκετό.

Οι ανατομικές αυτές δυσμορφίες έχουν τεράστια σημασία, διότι δημιουργούν τόσο λειτουργικά όσο και αισθητικά προβλήματα και επιβαρύνουν ψυχολογικά τη γυναίκα. Μπορούν επίσης να οδηγήσουν ή ακόμα και να επιδεινώσουν τα συμπτώματα κατάθλιψης λόγω της απογοήτευσης που νιώθει η γυναίκα για το σώμα της. Κάτι που μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στη σεξουαλική της ζωή και στη σχέση με τον σύντροφό της. Επιπλέον, η σύγκριση με εικόνες στο διαδίκτυο εντείνει το αίσθημα της κακής εικόνας σώματος που αναπτύσσει η γυναίκα όταν αντιμετωπίζει κάποιο από τα προαναφερθέντα προβλήματα, σε αυτήν την απόλυτα ταυτισμένη με τη σεξουαλικότητά της περιοχή.

Πως γίνεται η επέμβαση της αιδοιοπλαστικής;

Η αιδοιοπλαστική πραγματοποιείται με τη χρήση χειρουργικού Laser CO2 τελευταίας γενιάς σε συνδυασμό με χειρουργικές τομές, εάν και εφόσον κριθεί αναγκαίο. Χρησιμοποιείται μέθη (ελαφριά αναισθησία που γίνεται με ενδοφλέβια χορήγηση συγκεκριμένων φαρμάκων από τον αναισθησιολόγο), παράλληλα με τοπική αναισθησία.

Πόσο διαρκεί η επέμβαση;

Η επέμβαση διαρκεί 1 έως 2 ώρες και γίνεται σε χειρουργική αίθουσα μέσα στην εξειδικευμένη κλινική μας.

Θα πονέσω;

Η επέμβαση είναι απολύτως ανώδυνη επειδή χρησιμοποιείται ειδική τεχνική με την οποία δεν ερεθίζονται οι νευρικές απολήξεις. Αυτό πρακτικά επιτυγχάνεται χάρη στον τρόπο αναισθησίας και τη χειρουργική προσέγγιση που επιλέγεται μετά από συζήτηση με την ίδια τη γυναίκα.

Ποια είναι τα αποτελέσματα της επέμβασης και πόσο διαρκούν;

Με την αιδοιοπλαστική αποκαθίστανται τα ανατομικά χαρακτηριστικά της περιοχής, τόσο σε λειτουργικό όσο και σε αισθητικό επίπεδο. Τα αποτελέσματα είναι μόνιμα.

Ποιος είναι ο χρόνος αποθεραπείας;

Η γυναίκα μετά την αιδοιοπλαστική μπορεί να επιστρέψει στις καθημερινές της δραστηριότητες την ίδια κιόλας ημέρα. Πιθανές μικρές ενοχλήσεις στη χειρουργημένη περιοχή μπορούν να αντιμετωπιστούν με ήπια παυσίπονα. Σε σπάνιες περιπτώσεις, μπορεί να υπάρχει ένα μικρό οίδημα (πρήξιμο) για λίγες ημέρες μετά την επέμβαση, το οποίο υποχωρεί πλήρως, πολύ σύντομα. Συνίσταται αποχή από έντονη φυσική άσκηση για 7- 10 ημέρες και από σεξουαλικές δραστηριότητες για 20-25 ημέρες μετά το χειρουργείο.

Σε ποιες περιπτώσεις υπάρχει αντένδειξη;

Σε διαταραχές πήξης του αίματος, λήψη αντιπηκτικών, διαβήτη, ενεργή φλεγμονή (π.χ. εκδήλωση έρπη).

Συνδυάζεται με άλλες επεμβάσεις ή θεραπείες;

Η επέμβαση της αιδοιοπλαστικής μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες επεμβάσεις-θεραπείες επανόρθωσης της γεννητικής περιοχής. Για ένα πιο συνολικό αποτέλεσμα αποκατάσταση της γεννητικής περιοχής η αιδοιοπλαστική μπορεί να συνδυαστεί και με:

 • κολποπλαστική,
 • ανανέωση μεγάλων χειλέων με μεταφορά λίπους ή υαλουρονικού οξέως,
 • θεραπεία αναγέννησης με αυτόλογο PRP,
 • διεύρυνση του G-Spot,
 • πλαστική περινέου.

Η εξειδικευμένη ομάδα του Mom Makeover αποτελείται από έμπειρους και διακεκριμένους Ιατρούς και Χειρουργούς διαφόρων ειδικοτήτων. Για περισσότερες πληροφορίες και για να κλείσετε το δικό σας ραντεβού μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί τους!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΙΝ & ΜΕΤΑ

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ;