PRP | Αυτόλογη Θεραπεία Βλαστοκυττάρων για το τριχωτό της κεφαλής

Αυτόλογη Θεραπεία Βλαστοκυττάρων για το τριχωτό της κεφαλής

Κάθε μέρα χάνουμε περίπου 50 με 150 τρίχες. Όμως, οι ορμονικές διαταραχές που βιώνει μια γυναίκα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της αλλά και μετά από αυτή, μπορεί να οδηγήσουν σε τριχόπτωση. Η τριχόπτωση μετά τον τοκετό είναι αρκετά συχνή, αφού μπορεί να συμβεί στο 30%-50% των νέων μαμάδων. Η  αυτόλογη μεσοθεραπεία των βλαστοκυττάρων  έρχεται να δώσει λύση  τριχόπτωσης  που εμφανίζεται αρκετές φορές μετά από τον τοκετό.

 

Τι είναι η αυτόλογη μεσοθεραπεία βλαστοκυττάρων;

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία βλαστοκυττάρων κατά της τριχόπτωσης είναι μια μορφή θεραπείας με την οποία προκαλείται η ανάπτυξη των τριχοθηλακίων, κάτι που ενεργοποιεί το φύτρωμα νέων μαλλιών.

 

Η ουσία που εγχέεται στη συγκεκριμένη θεραπεία είναι αυτόλογο πλάσμα, πλούσιο σε αιμοπετάλια. Με την λέξη αυτόλογο εννοούμε ένα υλικό που προέρχεται από το ίδιο μας το σώμα. Αυτό αποτελεί το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της θεραπείας, καθώς είναι ό,τι πιο φυσικό υπάρχει. Το πλάσμα αυτό λαμβάνεται από το αίμα της ασθενούς και στη συνέχεια, εγχέεται στην περιοχή που χρειάζεται με μικρές βελόνες.

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία δεν εφαρμόζεται μόνο για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης. Πρόκειται για μια επανάσταση, όπως προαναφέρθηκε, αφού μπορεί να εφαρμοστεί σε πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ. Αξιοποιώντας τους αυξητικούς παράγοντες του αίματος, η συγκεκριμένη θεραπεία μπορεί να συμβάλει και στην παραγωγή κολλαγόνου, σβήνοντας έτσι ενδεχόμενα σημάδια του χρόνου. Εκτός  από αντιγηραντικές ιδιότητες η αυτόλογη μεσοθεραπεία βοηθά και στην επούλωση ουλών.

 

Αντιμετωπίζοντας την τριχόπτωση με αυτόλογη μεσοθεραπεία: Ποια είναι η διαδικασία;

Η διαδικασία είναι απλή. Πριν αρχίσει η  κυρίως διαδικασία προηγείται μία απλή αιμοληψία από το ίδιο το άτομο, όπως γίνεται σε μία απλή εξέταση αίματος. Στη συνέχεια, το αίμα αυτό επεξεργάζεται με την μέθοδο της φυγοκέντρισης, όπου διαχωρίζεται το πλάσμα από τα λευκά και τα ερυθρά αιμοσφαίρια. Η φυγοκέντριση του αίματος γίνεται σε συγκεκριμένες στροφές και για συγκεκριμένα λεπτά.

Αυτό που χρησιμοποιείται στην αυτόλογη θεραπεία είναι το μέρος εκείνο του πλάσματος που είναι πλούσιο σε αιμοπετάλια. Τα  που ουσιαστικά πυροδοτούν τις αναπλαστικές ιδιότητες της ίδιας της επιδερμίδας και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα παρουσιάζεται μια έντονη επαναδραστηριοποίηση στο τριχωτό της κεφαλής.

Η έγχυση των αυξητικών παραγόντων  είναι ανώδυνη και προηγείται η εφαρμογή αναισθητικής κρέμας τοπικά. Η θεραπεία δεν διαρκεί περισσότερο από μισή ώρα και τα αποτελέσματα είναι φανερά από την πρώτη κιόλας εφαρμογή. Ο αριθμός των απαιτούμενων συνεδριών ποικίλλει αναλόγως του μεγέθους του προβλήματος.

Μαζί με το αυτόλογο πλάσμα μπορεί να γίνει εφόσον κριθεί αναγκαίο έγχυση και άλλων στοιχείων που βοηθούν στην ενδυνάμωση της τρίχας και στην υγιή ανάπτυξη των τριχοθηλακίων. Τα θρεπτικά συστατικά αυτά μπορεί να είναι:

  • Βιταμίνες
  • Αμινοξέα
  • Μινοξιδίλη
  • Ιχνοστοιχεία

 

Αποτελέσματα μεθόδου

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία βλαστοκυττάρων για το τριχωτό της κεφαλής κάνει την επανάσταση και βοηθά τις νέες μητέρες να ανακτήσουν πάλι τη χαμένη τους αυτοπεποίθηση. Πιο συγκεκριμένα, η αυτόλογη μεσοθεραπεία προσφέρει τα παρακάτω ευεργετικά αποτελέσματα:

  • Ενεργοποίηση των αδύναμων τριχοθυλακίων, ώστε να παράγουν υγιείς τρίχες.
  • Διέγερση της τριχοφυΐας, για ταχύτερη έκφυση των νέων μαλλιών
  • Ενδυνάμωση και προστασία των υπαρχόντων μαλλιών
  • Περιορισμό της δράσης του φαινομένου τριχόπτωσης

 

Η κλινική Mommakeover βρίσκεται δίπλα στις νέες μανούλες και στις ανάγκες τους. Στην κλινική μας μπορείτε να απολαύσετε υπηρεσίες που σχετίζονται με το πρόσωπο, το σώμα και την ευαίσθητη περιοχή, ανακτώντας τη χαμένη σας αυτοπεποίθηση. Επικοινωνήστε μαζί μας για οποιαδήποτε απορία σχετικά με την αυτόλογη μεσοθεραπεία και κλείστε το ραντεβού σας και βιώστε τη μητρότητα πλήρως ανανεωμένη.

prp

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ

Για τις μαμάδες εκτός Αθηνών

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
info

ACCOMMODATION INFORMATION

For mothers living outside of Athens

LEARN MORE
info