Ενέσιμες θεραπείες - Αποκατάσταση προσώπου | Mom Makeover

Ενέσιμες θεραπείες

Fillers

Πρόκειται για μία ιδιαίτερα διαδεδομένη και διάσημη επεμβατική αισθητική θεραπεία, με την οποία καταφέρνουμε να “γεμίσουμε” ακόμα και τις πιο βαθιές ρυτίδες! Το υαλουρονικό οξύ, είναι ουσία που παράγεται φυσιολογικά στο σώμα με σκοπό την ενυδάτωση λίπανση και προστασία των ιστών και θεωρείται ο ισχυρότερος παράγοντας ενυδάτωσης στην φύση. Ειδικά το βιοσυνθετικό Υαλουρονικό οξύ, χάρη στη σταθερότητα και την απόλυτη συμβατότητα με του ανθρώπινους ιστούς, είναι και από τις πιο επαναστατικές και ασφαλείς ουσίες σήμερα
Πρόκειται για έναν πολυσακχαρίτη, την λεγόμενη γλυκοζαμινογλυκάνη (GAG), που αποτελεί φυσικό δομικό συστατικό του ανθρώπινου οργανισμού και έχει μεγάλο μοριακό βάρος. Το μόριο αυτό είναι ένας θεμελιώδης λίθος στην σύνθεση του χορίου του δέρματος και είναι υδρόφιλο.

Με την πάροδο του χρόνου όμως το υαλουρονικό οξύ μειώνεται από το δέρμα, με αποτέλεσμα να χάνει την νεανική του όψη, την σφριγηλότητα του, να αφυδατώνεται και να εμφανίζονται σιγά σιγά ρυτίδες. Μάλιστα έχει αποδειχθεί πως στην ηλικία των 45 η περιεκτικότητα του οργανισμού σε υαλουρονικό οξύ έχει μειωθεί στο μισό. Ωστόσο, καθημερινά ο ίδιος μας ο οργανισμός αντικαθιστά φυσικά το 1/3 της παραγόμενης ποσότητας υαλουρονικού οξέος.

Πέρα από την βαθιά ενυδάτωση του δέρματος, το υαλουρονικό οξύ έχει σημαντικό ρόλο και στην ανάπλαση – επούλωση του. Μεταφέρει τις πρωτεΐνες και διατηρεί υγιή την όψη της επιδερμίδας.

Η θεραπεία με υαλουρονικό οξύ στο πρόσωπο βελτιώνει την ελαστικότητα και τονώνει την επιδερμίδα, κάνοντας την να δείχνει νεανική και φρέσκια. Όλα ξεκινούν συζητώντας με τον ιατρό σας προκειμένου να αποφασίσετε από κοινού τι θα γίνει. Αφού καταλήξετε στην ποιότητα, ποσότητα και τα σημεία εφαρμογής του υαλουρονικού οξέος, εφαρμόζεται μια αναισθητική κρέμα στα σημεία όπου θα γίνει η έκχυση έτσι ώστε να μην νιώσετε καθόλου πόνο. Σε αυτό το στάδιο αφήνετε την κρέμα να δράσει για 30-40 λεπτά κι έπειτα ξεκινάει η ενέσιμη θεραπεία με το υαλουρονικό οξύ, η οποία δεν διαρκεί περισσότερο από 5-10 λεπτά και γίνεται χρησιμοποιώντας μικρές αποστειρωμένες βελόνες ή  ατραυματικές κάνουλες.

Στις περιοχές των ματιών χρησιμοποιούνται οι κάνουλες, έτσι ώστε να αποφευχθούν τυχόν τραυματισμοί. Στις υπόλοιπες περιοχές του προσώπου η έκχυση του υαλουρονικού οξέος γίνεται με τις λεπτές βελόνες.

Μετά την θεραπεία συνήθως ο γιατρός εφαρμόζει μασάζ στην περιοχή για να κατανέμει το υλικό ομοιόμορφα και να πετύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Αυτή τη διαδικασία δεν πρέπει να την κάνετε μόνη σας.

 

Το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ μπορεί να χρησιμοποιηθεί

 • Στις ρινοχειλικές – ρινοπαρειακές αύλακες, δηλαδή το σημείο που ξεκινάει από τη βάση της μύτης και φτάνει μέχρι το έξω μέρος του στόματος, καλύπτοντας και τις γωνίες του.
 • Στο άνω χείλος διορθώνοντας τις ρυτίδες καπνιστού, αλλά και σε όλο το στόμα και τα χείλη απαλείφοντας τις ρυτίδες.
 • Για αύξηση – γέμισμα των χειλιών, κάνοντας τα πιο σαρκώδη.
 • Για καλύτερη διαμόρφωση του περιγράμματος των χειλιών, αλλά και του προσώπου (βελτίωση οβάλ σχήματος).
 • Για να γεμίσει τα ζυγωματικά.
 • Για να διορθώσει τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια με τη μέθοδο tear trough – ένεση υαλουρονικού οξέος με κάνουλα.
 • Στις ρυτίδες παρειών, μετώπου, ματιών, λαιμού και μεσοφρύου.
  Για να διορθώσει τις ουλές από ακμή.
  Για ανόρθωση και αύξηση όγκου γλουτών.

Αλλαντική τοξίνη τύπου Α

Η αλλαντική τοξίνη τύπου Α πρόκειται για ένα εκχύλισμα υψηλής καθαρότητας, το οποίο εγχέεται στους μυς του προσώπου για την εξομάλυνση των ρυτίδων και των γραμμών.

Πρόκειται για μια εξαιρετικά αποτελεσματική ενέσιμη θεραπεία που στοχεύει στην εξάλειψη των ρυτίδων έκφρασης. Πιο συγκεκριμένα, με τη θεραπεία χαλαρώνουν συγκεκριμένοι μύες του προσώπου, με αποτέλεσμα λόγω της ακινητοποίησης- μη σύσπασής τους, να εξαφανίζονται οι ρυτίδες στην περιοχή. Να σημειωθεί ότι στόχος της εφαρμογής είναι η προσωρινή αποδυνάμωση των μυών, όχι η παράλυσή τους.

Πρόκειται για μία ανώδυνη, ενέσιμη θεραπεία, η οποία εφαρμόζεται ενδομυϊκά με εξαιρετικά λεπτή βελόνα. Δεδομένου ότι ο πόνος είναι ανεπαίσθητος, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων δεν χρειάζεται αναισθητικό. Σε περιπτώσεις πολύ ευαίσθητου τύπου δερμάτων, μπορεί να εφαρμοστεί αναισθητική κρέμα τοπικά, για περίπου 20-30 λεπτά.

Με τη βελόνα πραγματοποιούνται μικρά, σύντομα «τσιμπήματα» στις επιλεγμένες περιοχές του προσώπου, τα οποία αποδυναμώνουν προσωρινά συγκεκριμένες  μυϊκές ομάδες και εξαφανίζουν τις υφιστάμενες ρυτίδες.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΙΝ & ΜΕΤΑ

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ;