Κολποπλαστική | Αποκατάσταση γεννητικής περιοχής | Mom Makeover

ΚΟΛΠΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Τι είναι η κολποπλαστική;

Είναι μια χειρουργική μέθοδος που απευθύνεται σε γυναίκες με χαλάρωση του κόλπου και του πυελικού εδάφους λόγω τοκετών ή φυσικής γήρανσης. Ο γυναικείος κόλπος μπορεί να χαλαρώσει λόγω ηλικίας ή μετά από έναν ή περισσότερους φυσιολογικούς τοκετούς. Δυστυχώς το μέγεθος του κόλπου δεν επανέρχεται πλήρως μετά τον φυσιολογικό τοκετό. Η κατάσταση είναι χειρότερη όσο μεγαλύτερο ήταν το βάρος γέννησης των παιδιών της γυναίκας ή όσους περισσότερους τοκετούς είχε, καθώς η διάταση του κόλπου είναι ακόμα μεγαλύτερη. Με την πάροδο των ετών, το κολλαγόνο μειώνεται και ο κόλπος χαλαρώνει αλλά και η στήριξη του μειώνεται με αποτέλεσμα η κατάσταση να χειροτερεύει. Αποτέλεσμα είναι να χάνεται η αισθητικότητα κατά
τη διάρκεια της ερωτικής επαφής και κατά συνέπεια και η ερωτική ευχαρίστηση. Πολλές γυναίκες νοιώθουν ότι η είσοδος του κόλπου τους είναι χαλαρή και ότι ο κόλπος τους έχει χάσει την ελαστικότητα του. Η Κολποπλαστική περιλαμβάνει έναν συνδυασμό μικροχειρουργικών παρεμβάσεων στην είσοδο και το εσωτερικό του κόλπου. Η χειρουργική επέμβαση του κόλπου μπορεί να περιλαμβάνει τόσο τη σύσφιξη του κολπικού πυελικού έδαφος όσο και την αναδόμηση και ενίσχυση των περιγεννητικών μυών στο εξωτερικό μέρος του κόλπου. Με αυτή την επέμβαση μπορούμε να επαναφέρουμε τον κόλπο στο αρχικό του πλάτος, όπως ήταν η γυναίκα πριν γεννήσει ή σε μικρότερη ηλικία. Ο γιατρός μπορεί να τοποθετήσει ράμματα, ενισχύοντας τους μύες γύρω από τον κόλπο, «στενεύοντας» έτσι τη διάμετρο του. Επίσης, αφαιρεί τον ιστό που περισσεύει, δίνοντας έτσι στη γυναίκα την αισθητικότητα που είχε παλαιότερα.

Επίσης μέσω της επέμβασης αντιμετωπίζονται και προβλήματα πρόπτωσης των οργάνων που γειτονεύουν με τον κόλπο, όπως η ουροδόχος κύστη, το τελικό έντερο και η ακράτεια εκ προσπάθειας.

Τι περιλαμβάνει η επέμβαση της κολποπλαστικής;

Η Κολποπλαστική περιλαμβάνει έναν συνδυασμό μικροχειρουργικών παρεμβάσεων στην είσοδο και το εσωτερικό του κόλπου. Η χειρουργική επέμβαση του κόλπου μπορεί να περιλαμβάνει τόσο τη σύσφιξη του κολπικού πυελικού έδαφος όσο και την αναδόμηση και ενίσχυση των περιγεννητικών μυών στο εξωτερικό μέρος του κόλπου. Με αυτή την επέμβαση μπορούμε να επαναφέρουμε τον κόλπο στο αρχικό του πλάτος, όπως ήταν η γυναίκα πριν γεννήσει ή σε μικρότερη ηλικία. Ο γιατρός μπορεί να τοποθετήσει ράμματα, ενισχύοντας τους μύες γύρω από τον κόλπο, «στενεύοντας» έτσι τη διάμετρο του. Επίσης, αφαιρεί τον ιστό που περισσεύει, δίνοντας έτσι στη γυναίκα την αισθητικότητα που είχε παλαιότερα.

Επίσης μέσω της επέμβασης αντιμετωπίζονται και προβλήματα πρόπτωσης των οργάνων που γειτονεύουν με τον κόλπο, όπως η ουροδόχος κύστη, το τελικό έντερο και η ακράτεια εκ προσπαθείας.

Τα αποτελέσματα είναι μόνιμα;

Η διάρκεια της επέμβασης είναι περίπου 1,5 ώρα και πραγματοποιείται με μέθη.

Η επέμβαση δεν αφήνει κανένα σημάδι εκτός κόλπου. Όλες οι τομές και οι ραφές γίνονται μέσα στον κόλπο ώστε καμία ουλή ή σημάδι δεν είναι ορατά.
Μπορείτε να έχετε και πάλι σεξουαλικές επαφές 4-6 εβδομάδες μετά την επέμβαση.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΙΝ & ΜΕΤΑ

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ;